تفاوت سنگ مرمر و سنگ مرمریت
تفاوت سنگ مرمر و سنگ مرمریت در چیست؟
ما در این مقاله به بررسی تفاوت سنگ مرمر و سنگ مرمریت میپردازیم . سنگ یک متریال طبیعی است که از معادن سطح زمین استخراج می شود در حوزه ساختمان سازی به کار می رود. سنگ ها در طبیعت به صورت های مختلف وجود دارند و هر کدام با توجه به شرایط شکل گیری خود دارای بافت و رنگ متفاوت می باشند.
سنگ مرمریت
سنگ مرمریت را در لاتین به نام ماربل Marble می شناسند، نوع سنگ کربناتی دگرگونی است که به علت تبلور مجدد تحت حرارت و فشار در دوره متامورف، دارای بافت بلوری مشخصی است و عمدتا از کانی های کلسیت و دولومیت، یا ترکیبی از آنها تشکیل شده است.
بافت سنگ مرمریت
مرمریت سنگ دگرگون شده است که با تبلور مجدد سنگ آهک به وجود می آید، بدین گونه که به مرور زمان و تحت فشار و حرارت، بافت و ساخت سنگ آهک دگرگون شده ومجددا تبلور یافته و یک کلسیت بزرگ، زبر و رگه دار را به وجود می آورد.
انواع رنگ و طرح های مرمریت
این سنگ دارای زنجیره هایی به نام استیلولیت میباشد که مانند نوار قلب در بافت سنگ مشاهده میشود.مرمریت خالص دارای رنگ سفید و درخشانی است. رنگ خاکستری روشن تا سیاه، توسط مواد کربن دار به وجود می آید. رنگ سبز معمولا توسط کلریت یا سیلیکات های دیگر تولید می شود. رنگ صورتی و قرمز به علت وجود ذرات بسیار ریز پراکنده هموتیت یا کربنات منگنز تولید می شوند و همچنین رنگ زرد و کرم بر اثر وجود لیمونیت تولید می شوند.
انواع سنگ مرمریت
کاربرد سنگ مرمریت
برخی از سنگهای مرمریت به علت ماهیت آهکی دارای جذب آب بسیار بالایی میباشند. به همین علت آنها را در جاهایی که آبریزش فراوان مانند سرویس بهداشتی، دستشویی، آشپزخانه و حمام دارند نباید استفاده کرد. این سنگ در برابر عوامل طبیعی مثل باران، سرما و گرما و هوازدگی ضعیفتر است و مانند تراورتن نمی باشد بنابراین سنگهای مرمریت اگر در مکان هایی که در معرض انقباض و انبساط قرار گیرند دچار خردگی میشوند.
مزایا مرمریت به عنوان سنگ نما